Dit artikel geldt voor alle optische rookmelders, waaronder de SA-15, SA-18, SA-19, SA-31, SA-33, SA-41, SA-46, SA-66, SA-100, SA-102, SA-110, SA-200, SA-240 en SA-300.


Vervelend te horen dat je dit probleem ervaart. Het gaat in dit geval om een optische rookmelder, onder de kap zitten 2 optische sensoren die elkaar zien. Als het zicht tussen de sensoren wordt verstoord, bijvoorbeeld door rook, gaat de rookmelder alarm geven. Het kan dus ook zijn dat er iets anders tussen de optische sensoren komt, wat het alarm laat afgaan of piepjes veroorzaakt, denk aan een pluisje, stof of insectje. Om uit te sluiten dat dit de oorzaak is, kun je het beste de rookmelder schoonmaken met een stofzuiger of schoonblazen met perslucht. Kijk hiervoor ook naar de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=ySS0xl2FttE


Mocht dit geen verbetering geven, dan kun je de rookmelder binnen de garantieperiode aanmelden bij je verkoper. Indien het product via ons is gekocht (alectohome.nl) kan je het product aanmelden voor service op de reparatiepagina.
Buiten garantie kan je de melder het best vervangen voor een nieuwe.


Mochten er verder nog vragen zijn, dan horen wij het graag!